به گزارش خبرنگار مهر، این مجله که به صاحب امتیازی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی به چاپ میرسد بر آن است تا با انتشار اوراقی از اسناد، مطبوعات و متونی نو یافته از گنجینههای گوناگون بهویژه اوراق پراکنده مخازن کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی که سالها در این مراکز سر به مهر مانده و یا بینام و نشان بودهاند اطلاعات خام و اصیل برای اهالی پژوهش فراهم کند.
از مطالب و اسناد متعددی که در این شماره "پیام بهارستان" منتشر شده است میتوان به کتابچه راپورت مسافرت شیراز، بیان بدیع در رد کشیشان ترسا، دیباچهای بر یک نکاحنامه، صف بشکهداران و آببرداران، تبارشناسی رسایل و ردیههای تاریخ وهابیت و شبنامهای نویافته از مشروعهخواهان شیراز اشاره کرد.
در مطلب "سفرنامه مکه حاجی میرزاحسن رشدیه" با توضیح محمد گلبن در این فصلنامه میخوانیم: "مکه سوقاتی" سفرنامه بسیار ارزنده ولی کوچک از رشدیه است. رشدیه را پدر فرهنگ نوین ایران خواندهاند. رشدیه عمر خود را که بیش از یکصد سال زیست بر سر تعلیم و تربیت فرزندان شریف این آب و خاک گذاشت. این سفرنامه کوچک و خواندنی یکی از کارهای ارزنده رشدیه است و تا خوانندهای آن را نخواند و از مطالب صاف و گیرای آن لذت نبرد با گفتار و نوشته دیگران نمیتواند ارزش این کتاب را بازشناسد.
سید علی آل داوود، مهدی عباسی، مریم کمالی، کیومرث محمودی، قاسم تبریزی، یوسف بیگ باباپور، محمد چگینی، ناهید کشتمند، سیمین صیدیه، مصطفی نوری و حبیب بابایی از جمله نویسندگان و محققانی هستند که با این شماره"پیام بهارستان" همکاری کردهاند.
هشتمین شماره فصلنامه "پیام بهارستان" در 996 صفحه و به قیمت 8000 تومان منتشر شده است.
نظر شما